Hasznos tanácsok tapétázáshoz

Véleményünk szerint, legjobb ha szakemberre bízzuk a tapéta felhelyezését!

Szakemberünk Farkas József, akit a 06-20-388-90-17-es telefonszámot érhettek el.

Az első, és egyben a legfontosabb feladatunk, hogy a tapétázandó falunkat előkészítsük és lehetőleg egyenletes, sima falfelületet kapjunk.

Ehhez első lépésként a konnektorok és kapcsolók levételét javasoljuk, amennyiben zavaró helyen vannak. Szükség esetén áramtalanítsunk!

Ha volt a falon régi tapéta, azt távolítsuk el. A munka megkönnyítéséhez használjunk tapéta oldószert.

Majd egyenlítsük ki a falunkat! Mélyedéseket, lyukakat, sérüléseket gletteljük, majd csiszoljuk teljesen simára a falunkat.

Alapozót, illetve mélyalapozót használjunk

A tapéta felragasztásánál ügyeljünk arra, hogy a különböző papírok eltérő tulajdonságokkal bírnak! A textil alapú VLIES tapétáink különlegessége, hogy nem a tapétára kell kennünk a ragasztót, hanem a falra! Ezek a finoman strukturált, és az érdes felületű vlies tapéta! A többi esetben a papírt kell bekennünk a ragasztóval! Így járj el a szemcsés felületű, bőrhatású, rostszálas, vászonhatású papírjaink esetén!

A PVC mentes papírhoz nem szükséges ragasztót vásárolnunk, ezt csak összehajtogatva vízbe kell áztatnunk, és már vihetjük is fel a sima falfelületre!

Erről egy videót is megnézhetsz, ami segítségedre lehet:

Két fajta öntapadós papírunk van, amelyhez szintén nem használunk ragasztót, csak a hátoldaláról kell eltávolítanunk a fóliát! Ezek az öntapadós és falgrafika fóliánk!

Az öntapadós papírunkhoz kapcsolodó kisfilmet itt láthatod: